Banankage er et hit for store og små

De fleste danskere kan godt lide et lunt og svampet stykke banankage med chokoladestykker i, som stadig er lune og let smeltede. Der er mange gode grunde til at banankage er en af de mest elskede kager i landet og den ypperlige kombination af bitter, mørk chokolade og sødmefuld banan er bare én af dem. 

En nem hverdagskage

Banankage er nem at lave, og har man blot et par modne bananer, lidt mel og et par æg i huset er man nærmest sikret et godt resultat. Derfor er denne kage god at ty til, hvis lækkersulten indfinder sig en hverdagsaften, hvor man ikke orker gå i gang med det helt store i køkkenet. En banankage kan snildt røres sammen på under 10 minutter og så kan man lade duften sprede sig i huset, mens man ser første halvdel af filmen eller læser et spændende kapitel i sin bog.  

Udover at være en nem hverdagskage, så er banankage også en perfekt kage at dele ud af på kontoret eller i skolen. 

Skab dine egne gode minder

En anden grund til, at de fleste er glade for banankage er de gode minder mange forbinder den med. Banankage er en simpel kage, som er nem og billig at lave, og derfor har mange bagt denne kage med sine forældre eller bedsteforældre – eller i hvert fald fået den serveret hos dem, når det altså ikke var tid til roulade eller citronmåne.

Har du børn eller børnebørn kan du selv skabe gode minder for dig og dem, ved at lave en hyggelig eftermiddag i banankagens tegn. Lad børnene være med til at veje ingredienserne af, styre piskeriset og hælde kagen i formen. Se dem vente spændt, mens den er i ovnen, og glæden ved den første, lune bid. Det er en glæde som du og de sent vil glemme.