Bilens historie – kort fortalt

06 september 2021 Steffen Hansen

Bilerne har været med os i mere end 100 år, og de har være igennem en fantastisk udvikling igennem årene. Fra de første spæde automobiler fra 1886 til de vildeste digitaliserede elbiler i 2021. Bilen har i sandhed gennemgået en vild udvikling, en udvikling som også kan ses i resten af samfundet, hvor vi f.eks. er gået fra skrivemaskiner til bærbare computere og fra at råbe til hinanden og til at tale sammen via en smartphone.

Den første automobil

Den første brændstofdrevne bil blev opfundet af Carl Benz, tilbage i slutningen af 18-tallet. Der var mange opfindere som rodede rundt med forskellige prototyper, men Carl Benz version er det som man vil definere som den første automobil. Selvom den blev opfundet for over 100 år siden, så var den hurtigt forældet. Udviklingen af biler, har været voldsom, hele vejen op til 1980’erne, hvor det eksploderede fuldstændig, med indførelsen af ny teknologi.

Fra brændstof til elektricitet

De sidste mange års nedgang i nøgletallene for klimaet, har været med til at skubbe til idéen om, at biler kun kan køre på forbrændingsmotorer. Hvis ikke der havde været et klimaproblem, er det ikke sikkert at de forskellige samfund verden over, vil være gået så hårdt til idéen om at indføre elbiler. Mange kunne aldrig drømme om at købe en elbil, fordi de er bange for at miste motorkraft og rækkevidde, men de nyeste modeller er godt med på parametre.

Hvad skal man vælge?

Står du overfor at skulle købe ny bil, men er ikke så tændt på idéen om at købe en elektrisk bil. Du tænker måske at det er forbundet med stor risiko for at et nedbrud kan ruinere dig, og vil derfor ikke investere så mange penge i idéen. Der er nu også noget over duften af brændt benzin, som kan være svær at erstatte.

Flere Nyheder