En legeplads i haven har mange fordele

26 november 2020 Michelle Løhde

En legeplads i haven kan altid vække begejstring hos både små og større børn. Det er et sikkert hit, og hvis du har pladsen til det, hvorfor så ikke overraske børnene med en legeplads? 

Uanset om du laver en lille eller stor legeplads, så kan det give mange timers leg udenfor. Det giver både en masse aktivitet for børnene, men det kan også hjælpe med at udfordre børnene motorisk. Der er derfor mange gode grunde til at skabe en legeplads i haven.

Udendørs leg er sundt

Der er en tendens til, at børn i dag tilbringer flere og flere timer indendørs. Men det er vigtigt, at de også kommer ud og får brugt lidt energi. Udendørs leg er nemlig sundt, da det både udvikler barnet fysisk og mentalt – og giver en masse frisk luft.

En legeplads har en masse muligheder at byde på, og det kan virkelig åbne op for kreativiteten og lærerige lege. Fordelene er mange, og det er især en god idé, hvis I ikke lige har en legeplads i nærheden. Og du vælger helt selv hvor stor eller lille, legepladsen skal være.

Sikkerheden skal være i orden

Udover at en legeplads skal åbne op for en masse sjov og leg, så er det også vigtigt, at sikkerheden er i orden. Ellers ender det med, at du som forælder hele tiden skal være bekymret og ikke kan slappe af, når de leger ude på legepladsen.

Der er en række regler, der skal overholdes, og det er vigtigt, at de er med i baghovedet, når du laver legepladsen.

Hvis du klikker ind på https://husblog.dk/mangler-du-en-legeplads-til-din-have/, så finder du en guide med inspiration til legeplads i haven. Derudover er der gode råd til, hvordan du bedst sætter det op, og hvilke elementer du skal være ekstra opmærksom på.

Klik ind på hjemmesiden og dyk ned i den spændende guide!

Flere Nyheder