Er sølvringe altid det favorable valg?

07 september 2020 Anders Lundtang Hansen

Når man skal opgøre vinderne i konkurrencer, hvor der er mere end to, så er det jo kutyme, at man sætter det op som:

3. plads: Bronze
2. plads: Sølv
1. plads: Guld

Derfor kan man jo få den opfattelse, at sølvet altid vil være den andenbedste i alle andre henseender, fordi det kommer før guld.

Men det siger ikke nødvendigvis noget om, at det er bedst. Den slags fordelinger her er mere blevet opgjort efter, hvad man vedtog for mange år siden, og hvad man mente, så pænest ud.

Den slags er jo altid en smags sag, men at sige, at guld er mest værd, kan måske være korrekt i nogle sammenhæng alt efter udbud og efterspørgsel.

Men husk blot på, at der var en tid, hvor aluminium faktisk var mere sjælden end guld, hvorfor de adelige foretak bestik af aluminium end guld.

Sølvringe kan sagtens være det perfekte valg

Vi bruger denne indledning for at vise, at sølv ingenlunde behøver være andenrangs hver gang, for det kommer jo an på, hvad man leder efter.

Tag nu sådan noget som ringe: her er det næsten hip som hap, om man vælger guldringe eller sølvringe i den forstand, at det ene ikke er bedre end det andet, det handler jo om smag og behag.

Specielt hvis disse ringe skal symbolisere noget vigtigt, eller man agter at bære dem længe af den ene eller anden grund.

Så skal man jo gerne have lyst til at have dem på, og så er det vel dumt at gå efter, hvad man tror, at der ser pænest ud for andre, og hvad der hersker af en (gammeldags) opfattelse, end at man tager dem, som man gerne helst ville have.

Vælg derfor altid det æstetiske højest her, for sølvringe kan sagtens vinde overguldringe, hvis man er mere til den slags.

Flere Nyheder