Find den rette belysning til dit hjem

20 november 2021 Steffen Petersen

advertorial

Det rette belysning til dit hjem kan skabe hyggelige og pæne rum, hvor der kommer den rette mængde lys ind. Der er stor forskel på, hvilken slags belysning du vælger, og hvordan det ser ud i rummet. Der findes tre grundlæggende typer af belysning. De er alle vigtige for at skabe stilen i dit hjem, men de har hver især forskellige anvendelsesmuligheder. Dem kan du læse mere om i dette indlæg.

 

image

 

1. Generel belysning

Nøglen til veloplyste rum er generel belysning i hjemmet. Dette er typisk loftslamper eller væglamper, der giver et jævnt lys over et stort område. De er gode til belysning af gangarealer, indgangspartier og stuer samt i rum som soveværelser og børneværelse. Dette er den type af belysning, som du kan finde i de fleste hjem. Der findes mange forskellige slags lamper, væglamper og spisebordlamper, der kan give rummet et rart og behageligt belysning.

 

2. Arbejdsbelysning

Hvis du har brug for skarpt lys over et mindre område, f.eks. dit arbejdsbord, har du brug for arbejdsbelysning. Her vil lyset være lidt skarpere, så du bedre kan se det, som du sidder og arbejder med. Man bruger også typisk led lysstofrør i denne sammenhæng, hvis du skal have skarpt belysning til dit arbejde. Denne type af belysning er den bedste løsning, hvis du skal arbejde med håndværk, hobbyer, eller til at have i sin garage, hvor du måske har et værksted.

 

3. Accentbelysning

Du kan bruge accentbelysning til at fremhæve funktioner i dit hjem, f.eks. malerier og andre kunstværker i dit hjem, trapper, vinduer med fantastisk udsigt og skabe i køkkenet, hvor der står særligt porcelæn eller andre gadgets. Hvis du har en imponerende samling af racerbiler, eller hvis du har mange sko, så kan accentbelysning være den ideelle belysning, der kan fremhæve dine gagdets eller flotte skosamling allerbedst.

Du kan også kombinere forskellige typer belysning for at skabe forskellige effekter i dit hjem. Det vigtigste er, at du finder belysning til dit hjem, der giver mest mening og som falder i din smag.

Flere Nyheder