Giv trægulvet en ekstra chance med en gulvafslibning

22 september 2020 Camilla Skøtt

Dit trægulv er måske træt og trist at se på, og det er fristende bare at skifte det ud. Men den løsning er hverken miljø- eller budgetvenlig, og derfor er der al mulig god grund til at overveje en gulvafslibning.

Trænger dit trægulv til en kærlig hånd, og overvejer du at skifte det ud med et nyt et af slagsen, kan du med fordel holde på den tanke lidt endnu – måske kan du spare penge og ressourcer ved at slibe brædderne i stedet.

Hos Gulvkanonen (https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-aarhus/) har de mange års erfaring med at høvle og slibe slidte trægulve, og her lyder det parolen:

“Alle trægulve kan reddes.”

Og selvom det ikke er alle trægulve, der vitterligt kan reddes, så kan de fleste – det forklarer gulvfolkene hos Gulvkanonen:

“Det er virkelig sjældent at vi møder et trægulv, der ikke kan sættes i stand med en grundig afhøvling og en efterfølgende afslibning og overfladebehandling. Det sker naturligvis, når der er tale om lamelgulve, da tykkelsen på de små stave sjældent er særlig stor, og derfor kan det være umuligt at høvle dem uden at slibe igennem. Massive trægulve derimod; de kan næsten altid reddes.”

Gulvafslibning kræver professionel assistance

Er du vant til gør-det-selv-arbejde, er du måske fristet af at leje en gulvsliber og håndtere opgaven selv, men det er ikke noget, de fleste eksperter ville anbefale – det kan nemlig let gå galt. 

Har du fat i gulvhøvlen, og lader du den køre bare et par sekunder for lang tid på samme sted, får du en fordybning i gulvet og for at komme den til livs, skal hele gulvet nu høvles ned i samme niveau. Der skal ikke meget hovedregning til at regne ud, at der ikke bliver ved med at være tykkelse nok til dét. Derfor: Få professionel assistance, når du skal have slebet dine gulve.

Flere Nyheder