Hvornår bør du slibe dine gulve?

10 november 2021 Steffen Pedersen

advertorial

Hvis man er ejer af et trægulv, så er der tidspunkter hvor det er smart at få det slebet. Men hvornår bør du slibe dine gulve? Det kommer vi ind på i dette indlæg.

Når du skal flytte

Bor du i et lejemål, hvor der er trægulve, så skal man som udgangspunkt altid have gulvene slebet når man flytter derfra. Dette skyldes, at gulvet så bliver flot og klar til den næste lejer der skal flytte ind. Det er dog ikke altid at det er nødvendigt med afslibning af gulve, hvis man har passet på dem, eller hvis det er ældre gulve, som ikke kan tåle at blive slebet.

image

Hvis du har lavet pletter

Det sker i ny og næ, at man spilder noget, som bare ikke er til at få igen efterfølgende. Her kan det være nødvendigt at give gulvet en slibning, for at fjerne overfladen, hvor pletten er på. Dette anbefales dog kun, hvis det er en overfladisk plet, da man så kan nøjes med en let slibning. Hvis det er en plet der er trukket ned i træet, så kan det være nødvendigt at lave en dyb slibning hvilket ikke altid er godt for gulvet på sigt.

Når der laves hakker eller ridser

Det siger måske sig selv, men hvis man laver hakker eller ridser i sit trægulv, så er det en god idé at give det en slibning. Dette skyldes, at man når man sliber gulvet fjerner det øverste lag træ. Men det betyder også, at man ikke vil kunne fjerne dybe hakker ved at slibe gulvet. Derfor er det vigtigt, at man overvejer om det er muligt at fjerne det hak man ønsker fjernet, eller om man skal udskifte brædderne der er hakker i. Det er ikke alle hakker der kan fjernes med en slibning, hvis de går for dybt ned.

Flere Nyheder