Selv 3D metal printning kan lade sig gøre nu om dage!

17 juli 2019 Anders Lundtang Hansen
Selv 3D metal printning kan lade sig gøre nu om dage!

Det lyder helt high tech som noget, man kun ser i futuristiske science fiction-film, men i så fald er fremtiden ankommet her: Man kan lave 3D metal printning.

I sin enkelthed går det ud på, at man kan printe ting direkte på en 3D-printer, som – hvilket det indgår i navnet – kan printe ting ud i 3D og ikke kun 2D, som man ellers er vant til med ting på papir.

Egentlig kan man heller ikke kalde dette reelt for 2D i sin virkelige form, for hvis man printede en lineal ud, så ville den alligevel kommer ud på papir og ikke blot papirstynd som 2D, hvor der manglede dybde for at gøre den til 3D.

Nej, vi kan faktisk printe ting af metal direkte fra en moderne printer, der så udskriver tingene, for at blive i den term, i tre dimensioner, så man har at gøre med et givent element – her i metal – som er i perfekt stand, ligner, lugter og føles som metal, fordi det er metal; det er bare ikke lavet på en konventionel måde.

Du kan printe disse ting ud af metal og bruge dem direkte, som du har brug for.

Dog er 3D-printere stadigvæk i den dyre afdeling, så ikke særligt mange private mennesker har den slags printere stående derhjemme, så man må bede professionelle om at udskrive det, man skal bruge. Eventuelt kan de hjælpe med at designe det, man gerne vil have udskrevet.

Det moderne hjem i fremtiden vil nok byde på 3D-printere derhjemme, der kan printe ting ud af blandt andet metal, så man efterhånden ender med at overflødig gøre visse producenter helt, fordi man kan printe alle tingene selv.

Således kan du designe det, du skal bruge, på en computer i et program, og når du er tilfreds med det, så er det bare med at udskrive det.

Flere Nyheder